Woningwarmtescan

 

 

 

 

 

 

De winteractie 2023 warmtebeeld analyse is afgelopen. Wilt u volgende winter een scan dan kunt u alvast een reservering maken door een mail te sturen naar contact@we2804.nl .

 

 


 

Wat is een warmtescan

Een goede isolatie van uw woning is een effectieve manier van verduurzamen. Met een infrarood camera brengt een deskundige de warmtelekken van uw woning in beeld en spoort gebreken op zoals ontbrekende isolatie, kieren en lekkages.

 

Waarom warmtebeelden van uw woning

Het is een goed startpunt als u wilt beginnen met het verduurzamen van uw woning. Een warmtescan geeft u duidelijk inzicht in de warmtelekken van uw woning. Tegelijk krijgt u gericht advies over isolatie- en energiebesparende maatregelen in uw huis.

 

Wanneer

Voorwaarde voor een warmtescan is dat het temperatuurverschil tussen binnen en buiten tenminste 10 graden moet zijn om een goed beeld te kunnen krijgen. Alle warmtescans vinden dus plaats in de koude maanden, ’s ochtends vroeg, ’s avonds laat of ’s nachts. Het weer moet verder geschikt zijn: geen regen, geen wind en geen zon. Een grijze dag dus. De woningeigenaar moet thuis zijn. Datum en tijd wordenen  in overleg met u ingepland.

 

Hoe verloopt de scan

Samen met u worden in een uur tijd uw huis geïnspecteerd en worden binnen- en buitenopnames gemaakt. Hiervoor wordt een checklist gebruikt. Op basis daarvan krijgt u een advies over mogelijke isolatie- en andere energiebesparingsmaatregelen. Een scan duurt gemiddeld een klein uur.

 

Corona afstand

Mogelijk gelden er weer coronaregels. Bij gezondheidsrisico’s verzoeken wij u dit te melden. De adviseurs komen niet als zij klachten hebben.

 

Weersomstandigheden

Mocht vanwege de buitentemperatuur een goede scan niet mogelijk zijn, dan wordt u tijdig gebeld dat de scan niet kan doorgaan. In onderling overleg plannen we een nieuwe afspraak. Mocht dat niet lukken, dan krijgt u uiteraard uw geld terug en krijgt u voorrang bij de volgende warmtescanactie.

 

Voor wie

Deze actie is vooral geschikt voor woningeigenaren die willen beginnen met het verduurzamen van hun woning. Ook voor jaren-70 en -80 woningen is de scan interessant. Verder is de scan zinvol voor als u advies wilt over zinvolle isolatiemaatregelen.

 

Kosten

De kosten voor de warmtescan worden in overleg vastgesteld. Houdt u rekening met een bedrag tussen de € 250 en 450. Dit is inclusief btw. Hiervoor maakt een ervaren en deskundig medewerker in een uur tijd een scan van uw woning, binnen en buiten, inclusief advies over mogelijke vervolgmaatregelen.

 

Belangrijk: duurder dan andere warmtescanacties

Er is bewust gekozen voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

  • Er zijn zeer uitgebreide warmtescans te maken, maar deze zijn voor de professionele en zakelijke markt en ook zeer duur.
  • U kunt ook gratis of zeer goedkope scans laten maken, maar kwaliteit en advies zijn navenant. Vaak worden er dan ook geen scans in de woning gemaakt.
  • Naar onze mening kunt u beter meer betalen en dan een goede analyse van een betrouwbare partij krijgen. Onze partners rekenen zo’n € 250-400.

 

Samenwerking met WoonWijzerWinkel en onafhankelijke bureau’s

Wij maken daarom gebruik van de diensten van de WoonWijzerWinkel, met wie wij al lang samenwerken. Zij zijn gespecialiseerd in deze warmtescans. Voor meer informatie op https://www.woonwijzerwinkel.nl/warmtescan/ . Naar onze mening is bovenal een voordeel dat zij meer dan voldoende expertise hebben voor vervolgadvies én dat zij onafhankelijk zijn. De WoonWijzerWinkel werkt bovendien samen met zo’n veertig gemeenten in Nederland. De WoonWijzerWinkel adviseert onafhankelijk, waardoor u kunt vertrouwen op een betrouwbaar en objectief advies over het verduurzamen van uw woning. Bij andere ‘adviseurs’ is dat niet vanzelfsprekend.

Indien het zeer druk is werken wij samen met onafhankelijke en zelfstandige bureau’s. Ook zij hebben de apparatuur, de kennis en de ervaring om goede warmtebeelden te maken en om gerichte adviezen te geven.

 

De coöperatie ondersteunen

De actie wordt georganiseerd door een burgercoöperatie, een vrijwilligersstichting zonder winstoogmerk. Extra steun is altijd welkom. U kunt als u dat wilt de coöperatie tegelijk ondersteunen als abonnee.

 

Wijk- en buurtanalyse

Uw gegevens en scans blijven vertrouwelijk. Wel vragen wij u of u het goed vindt dat wij de analyses geanonimiseerd gebruiken voor wijk- en buurtanalyses. We kunnen dan veelvoorkomende gebreken in een wijk of buurt dan gericht aanpakken. Bij de vorige scanacties is dat ook gedaan en in enkele gevallen is toen een collectieve wijkacties gestart.

 

Aanmelden voor winteractie 2023/2024

De actie loopt van december tot en met januari of februari. Gezien de beperkte capaciteit geldt vol is vol. Inschrijven op de Woning Warmtescan Actie 202/2024 is al mogelijk via een mail naar contact@we2804.nl. U krijgt na inzending meer informatie onder andere over de mogelijke data en de betaling.

 

Nadere informatie?

Wij hopen dat bovenstaande informatie duidelijk is, maar u kunt altijd bellen of mailen voor een nadere toelichting. Ook kunt u meer informatie nalezen op   https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/isoleren-en-besparen/warmtebeelden/ .